דיעה (אולי קצת שונה) על כל ענייני שחם (והריחות)

לשוניות ראשיות

נו טוב... התפניתי מעט לעניינים שמעסיקים את חלקכם, ורציתי לנסות לעשות סדר , ובהזדמנות זו גם להביע דיעה (אולי קצת שונה) על כל עענייני שחם (והריחות).
אז קודם כל, וכדי לעשות סוג של צדק (וגם סדר), אני סבור שיש ללכת כרונולוגית:
1. בראשית (יחסית...) קמה המושבה גבעת-עדה.
2. עם הזמן (שנות ה-50' והעליות) היא גדלה והתרחבה. בעיקר מזרחה. הרציונל היה "קליטת עליה", "חיזוק ההתיישבות" וכן, גם ציונות (אז עדיין בלי מרכאות).
3. מתי-שהוא בשנות ה-60' הוקם מפעל "שחם גבעת-עדה". גם שחם הוקם ממניעים דומים פחות או יותר: מקור תעסוקה לתושבי האזור הלא חקלאיים וציונות (עדיין בלי מרכאות!). המפעל הוקם עפ"י כל האישורים וההיתרים שהיו נהוגים בתקופה ההיא (עם המודעות הסביבתית והקריטריונים שהיו קיימים אז).
4. חלפו השנים ומתברר ששחם פולטת ריחות שפוגעים באיכות ובבריאות תושבי גבעת-עדה. משרד הבריאות ומשרד איכה"ס (היום: "הגנת הסביבה") נכנסים לפעולה ודורשים מהמפעל (בבעלות משפחת קלעי, שראוי לציין את פעולותיה האדירות למען המדינה והמושבה) לפעול להפחתת המטרדים ולהתאמתם לקריטריונים המודרניים.
5. ככל הידוע לי, המפעל לא מתנגד, ופועל (בהצלחה כזו או אחרת) להקטנת המטרדים.
6. מועצה מקומית גבעת-עדה יוזמת תכניות למגורים (ותעסוקה!) במזרח המושבה, על קרקעות מדינה (ממ"י) לכיוון מפעל שחם, תוך שינוי היעוד מ-"חקלאי" ל-"מגורים" ול-"תעסוקה/מלאכה". תכניות אלה מאושרות לפי כל הנהלים ותהליכי התכנון הרגילים והחוקיים, וכמובן שעברה את אישורם של כל מוסדות וגופי התכנון הרלוונטיים.
7. קם בגבעת-עדה ראש מועצה חדש, שבשיתוף פעולה עם מינהל מקרקעי ישראל יוזם:
a. שינוי יעוד שטחי התעסוקה והמלאכה ל-"מגורים" בבנייה צפופה (מה שהיום נקרא "רחוב מעלה הצבר").
b. מגדיל את צפיפות המגורים בשכונה/תכנית נוספת ("שכונת הטבעונים"/רח' הליבנה).
8. גם תכניות אלה עברו את אישור כל גופי ומוסדות התכנון (שבהם חברים המשרדים הבאים: רשות העתיקות, משרד החקלאות, משרד הבריאות ומשרד איכות הסביבה).
9. השכונות הללו (היותר קרובות לשחם) יושבו, וחלק מתושביהן החל להתלונן על הריחות המטרידים המגיעים מהמפעל.
10. מוסדות התכנון הרלוונטיים, ובראשם המשרד להגנת/איכות הסביבה החמיר את הדרישות מהמפעל, וככל הידוע לי המפעל השקיע כספים רבים מאוד על מנת לעמוד במגבלות ובסטנדרטים החדשים.
11. בד-בבד, החל ממ"י (מינהל מקרקעי ישראל) לנסות לאתר קרקע/אתר חלופי להעתקת מפעל שחם ממקומו. כל הנסיונות לא צלחו, כי לא נמצא אתר.
12. היום קמה תנועה/זעקה חדשה, הקוראת שוב לסגירת המפעל.
13. וכעת עולות בי מספר תהיות ושאלות (רטוריות, עמ"נ להקל על הקוראים):
a. מישהו החליט לבנות ליד המפעל. המישהו/הם הזה הרוויח מכך כספים רבים. האם לא יהיה זה הוגן וצודק שאותו/ם גורם/ים יממן את הקטנת המטרדים? אם כן, אז מדוע המימון הוטל על המפעל??
b. מישהו/הם החליט לשנות את יעוד אזורי התעסוקה, הקרובים יותר למפעל, ולהפכם לשכונות מגורים מרובות אוכלוסיה. גם אותו/ם גורם הרוויח כספים רבים כתוצאה מהשינויים (רגע, אלא לא אותם גורמים??). האם לא יהיה זה צודק ונכון שהוא נממן את הקטנת המטרדים?
c. גורמים/משרדי ממשלה מסויימים כשלו בביצוע תפקידם. האין במדינת ישראל גורם או דרך לפעול כנגד גופים שכשלו ומעלו בתפקידם? לדעתי מן החובה והצדק שגורמים כאלו יענשו (לפחות כלכלית) ויחוייבו לכסות את עלויות הנזקים שגרמו.
14. וכעת לשאלה הגדולה מכולן: איך, לאחר קריאת כל הניתוח הנ"ל, אתם עדיין יכולים להאשים ולבוא בטענות אל כבשת הרש (או ה-ש.ג, במקרה הטוב)??

התמונה: מתוך דף הפייסבוק "שחם גבעת עדה - תושבי האיזור אומרים די לסירחון"

הוסף תגובה חדשה

Filtered HTML

  • Project issue numbers (ex. [#12345]) turn into links automatically.
  • Freelinking helps you easily create HTML links. Links take the form of [[indicator:target|Title]]. By default (no indicator): Link to a local node by title
  • כתובות דפי אינטרנט וכתובות דוא"ל הופכות אוטומטית לקישורים.
  • תגיות HTML מותרות: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><h2>
  • <time /> is replaced with the current time.
  • מעבר שורות ופסקאות מתבצע אוטומטית.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • כתובות דפי אינטרנט וכתובות דוא"ל הופכות אוטומטית לקישורים.
  • מעבר שורות ופסקאות מתבצע אוטומטית.
CAPTCHA
השאלה הזו נועדה לבדוק האם את:ה אנושי:ת, וכדי לחסום תוכנות למילוי ספאם אוטומטי
Fill in the blank.